Les Jornades Solidàries reivindiquen els drets de les persones refugiades

 Durant tota la setmana passada Blanes ha celebrat les Jornades Solidàries que s’han organitzat amb motiu de la situació inhumana que estan patint milers de persones refugiades que fugen de la guerra de Síria.

Com actes destacats divendres es va celebrar a la sala d'actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal de Blanes una connexió en directe amb l'associació de voluntaris i voluntàries independents Holes in the borders, que des d'Atenes han explicat als assistents la seva tasca. Per problemes tècnics la videoconferència ha hagut de prosseguir via telefònica. L'entitat pretén generar eines de treball i recolzament per a les persones refugiades que resideixen en els anomenats squats, centres ocupats autogestionats. La greu situació que s’està patint a Síria des de fa cinc anys ha provocat el moviment migratori massiu més elevat de les darreres dècades, amb prop de 4 milions de persones desplaçades.

Al vespre s'ha organitzat un sopar popular a partir plats provinents de diferents gastronomies del món. Les Jornades Solidàries han estat organitzades per la ONG blanenca Acció Solidària Mediterrània amb el suport de diverses entitats i l’Ajuntament de Blanes.

Dissabte ha tingut lloc l'acte central de les Jornades Solidàries a la platja del centre de la vila ha estat l’escenari on s’han aplegat un gran nombre de persones de totes les edats.
Es tractava de fer una simulació de la realitat que es pateix allà on arriben les embarcacions dels refugiats., amb roba, maletes, bosses i estris personals disseminats sobre la sorra, arran de mar.
Representants de diverses entitats, col·lectius i totes les persones que s’hi han volgut adherir s’han desplaçat fins la platja per formar sobre la sorra, amb lletres fetes amb fulloles, la frase que des de l’inici de les jornades és el seu leitmotiv, el seu eslògan: Obrim Fronteres ?. Tot seguit s'ha llegit un manifest reivindicant els drets de les persones refugiades. Acció Solidària Mediterrània no s'atura i ja té previst l'organització d'un torneig de futbol antifeixista pel mes de maig.

 

 

 jornadesolidaries