Gran afluència de públic al Via Crucis Vivent de St. Hilari

Un any més Sant Hilari Sacalm ha transformat la seva habitual fesomia per reviure el relat de la Passió de Jesús. Aquest passat Divendres Sant la capital de les Guilleries ha viscut un dels esdeveniments més importants que es celebren al municipi: el Via Crucis Vivent.

Organitzat en onze estacions repartides per diferents indrets de Sant Hilari, la representació s'inicia darrera els jardins de Can Rovira amb l'estació de l'Hort de Getsemaní. El Via Crucis Vivent és una tradició que acumula més de 300 anys d'història i que ha estat declarat element festiu d'interès patrimonial, i distingit amb la Creu de Sant Jordi l'any 2010. Més de 300 persones formen part de la representació desenvolupant diferents papers. Un dels elements més representatius i populars del Via Crucis Vivent són els armats que durant les més de 3 hores de representació marquen el pas al ritme dels tambors. L'espectacularitat d'algunes de les estacions queda ben palesa, com en el cas de l'escenografia del judici de Jesús que té lloc a la plaça de l'església, on es representa la condemna a la creu per part de Ponç Pilat. El Via Crucis Vivent de Sant Hilari Sacalm destaca per l'elaborada posada en escena de les estacions i l'acurat treball de vestuari i ambientació. Durant el recorregut pels carrers del municipi es viuen moments d'especial dramatisme durant les diferents caigudes de Jesús o bé en la trobada amb la seva mare. Un altre element destacable són els passos o misteris que recorden les diferents estacions del viacrucis. La processó està formada per cinc passos que daten del 1969, totalment restaurats.

Milers d'espectadors s'han concentrat al nucli antic de la capital de les Guilleries en un dels Via Crucis més concorreguts dels últims anys. Una riuada de gent s'ha dirigit cap a la zona esportiva on ha tingut lloc el clímax final de la representació amb el desenllaç de la Passió de Jesús al mont Calvari. Un espectacular ús de la llum i els efectes de so posen punt i final a la tradicional processó de Sant Hilari amb l'escenificació de la crucifixió i mort de Jesús, que un any més demostra perquè és una de les més rellevants del país.

 

 

 viacrucis2017