Alumnes de Caldes coneixen de primera la gestió dels residus

En motiu de la celebració del DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT que tindrà lloc el 5 de juny  la regidoria de Medi Ambient i la d'Educació de l'Ajuntament de Caldes de Malavella ha organitzat una visita al Parc Mediambiental de la Selva adreçada a alumnes i professors de l’institut d’aquesta localitat.

A primera hora del matí, els participants a l’activitat s’han trobat a la plaça de la Selva de Caldes de Malavella i han pogut veure com es fa la recollida selectiva dels diferents contenidors de residus i com es fan les inspeccions per detectar males pràctiques. Seguidament, alumnes, professors, tècnics i regidors del consistori caldenc que han gaudit de la jornada d’avui s’han desplaçat cap al Parc Mediambiental de la Selva, a Santa Coloma de Farners.

En el transcurs de la visita al Parc Mediambiental els alumnes han pogut comprovar el contingut d’un contenidor de rebuig, el de color gris, i quins residus es podrien haver reciclat.

Els participants també han pogut veure com es fa la caracterització de la matèria orgànica, dels contenidors marrons, per què és fa i quins materials no s’hi haurien d’haver llençat.

A través d'activitats d'aquest tipus es persegueix conèixer de primera mà la gestió dels residus municipals i fer incidència en l'educació dels nens i nenes com a garants del reciclatge.

Finalment els participants han visitat el parc on han vist les instal·lacions de NORA, empresa que fa els serveis de recollida a Caldes, la planta de compostatge de la Selva i la deixalleria comarcal.