Santi Vila visita el centre d'interpretació i el jaciment del Camp dels Ninots

 El Conseller de Cultura, Santi Vila, ha visitat l'espai AQUAE el centre mixt d'interpretació, recerca i educació del jaciment del Camp dels Ninots de Caldes Malavella. La planta superior d'aquest edifici ha estat acondicionada per tal d’allotjar l’equip de recerca i el laboratori.

Això ha de permetre realitzar treballs de consolidació i restauració del material paleontològic extret. El conseller de Cultura, Santi Vila, acompanyat de l'alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu i els directors de l'excavació, Bruno Gómez i Gerard Campeny, ha pogut conèixer de primera mà alguna de les peces més rellevants que s'han trobat al jaciment del Camp dels Ninots. Aquest equipament està previst que estigui plenament actiu a la primavera de l'any que ve.

Seguidament, el Conseller de Cultura, Santi Vila, ha visitat el jaciment del Camp dels Ninots, on l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social està desenvolupant des del 15 de maig fins al proper 9 de juny la campanya d'excavació, que enguany ha descobert un nou esquelet de bòvid de fa 3,1 milions d'anys.

En els treballs d'excavació hi prenen part prop de 15 investigadors procedents d’universitats i centres de recerca nacionals i internacionals i de disciplines tan diverses com la geologia, la biologia, la paleontologia, l’arqueologia i la restauració.

Juntament amb la recerca científica, les diferents administracions públiques, en col•laboració amb l’equip de recerca, estan desplegant un Pla de Patrimonialització del jaciment per tal de dotar-lo d’una sèrie d’equipaments i recursos logístics orientats al turisme cultural i a l’educació.

 

visitasantivilacampninots