El 70è Concurs de catifes de flors naturals engalana els carrers d'Arbúcies

Aquest passat diumenge ha tingut lloc, un any més, el Concurs de Catifes de Flors Naturals, preludi de la festa més esperada de l'any a Arbúcies, les Enramades, que compta amb més de quatre segles de tradició. 

Els carrers del nucli urbà han lluït més de dos quilòmetres de confeccions de flors naturals. Un total de 28 catifes i 28 racons catifes han engalanat Arbúcies. Durant tota la setmana els veïns del municipi han recollit flors de tot tipus i colors per celebrar una nova edició del Concurs de Catifes de Flors Naturals, una tradició que es remunta a l'any 1947 i que l'any 1999 va ser reconeguda com a Festa Tradicional d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.

Pi, ginesta, gerbera, paradella, clavell, acàcia... Tota la flor ja estava preparada des de primera hora del matí per posar fil a l'agulla i anar marcant i perfilant els dibuixos de les catifes sota l'atenta mirada dels visitants. Els més petits també han participat activament en la diada fent ornamentacions amb flors, palets i pedres pintades. A mig matí, amb la flor col·locada els veïns i visitants han pogut gaudir dels espectaculars dissenys, que han quedat immortalitzats a través de nombroses fotografies. Un altre dels elements que més atenció ha atret ha estat aquest Seat 600 ornamentat amb flors i verdures.

Entitats i associacions han participat activament en la diada, com l'Escola de Dansa d'Arbúcies, que ha commemorat el seu 30é aniversari.

La Selva TV també ha estat present al Concurs de Catifes de Flors Naturals amb la Concert Carpa. Una vegada més l'espai de la plataforma digital ha servit per promocionar el talent local, en aquesta ocasió  el grup arbucienc Jetlack.

A la carpa també hem tingut ocasió d'entrevistar en Santi Escartin, de Xatrac que ens ha fet cinc cèntims de la tasca divulgativa per part de la Diputació de Girona en diades com la celebrada a Arbúcies.

A la tarda s'han donat a conèixer els guanyadors del concurs. Les dificultats del jurat han estat tantes que han atorgat el mateix premi a dues catifes perquè han considerat que els veïns del carrer Sant Jaume i Segimon Folgueroles han realitzat una gran tasca i els han concedit el premi a l’originalitat i al disseny amb les catifes Un món de papiroflèxia i Mosaic floral, respectivament.  Pel que fa al premi al treball, aquest any se l’han emportat els membres de l’Associació de Jubilats d’Arbúcies i els seus rellotges. I, finalment, el premi a la varietat de flor el jurat l’ha atorgat als Catifactions, veïns del carrer Camprodon amb la seva catifa Anem de pesca, que han aconseguit fer la seva confecció amb un total de 12 varietats de flor.  

Per tancar la jornada s'ha fet un cercavila amb els Gegants i Grallers d'Arbúcies i els Serafins de Breda, que al seu pas per sobre les catifes han anat esborrant els espectaculars i efímers dissenys florals. Tot seguit, la brigada municipal ha netejat els carrers del municipi de flors i restes vegetals, donant per acabada així una de les edicions més concorregudes del Concurs de Catifes de Flors Naturals.