Un any d'estalvi energètic a les escoles de Vidreres

L'Ajuntament de Vidreres i les Escoles Sant Iscle i Salvador Espriu valoren positivament els resultats obtinguts del conveni de col·laboració amb el projecte Euronet 50/50 max, una iniciativa que pretén involucrar els centres educatius d'arreu d'Europa.

L'objectiu comú és reduir el consum energètic i incrementar els nivells de coneixement i conscienciació en aquest aspecte. Les escoles s'han compromès a educar durant dos anys els seus usuaris perquè facin un ús responsable dels recursos energètics del centre. Per aconseguir-ho s'han constituït equips energètics formats pels alumnes de 6è que han estat els responsables de fer el seguiment de tot el projecte.

Una de les mesures que han dut a terme els equips energètics ha estat l´ús de cartells a les aules amb indicacions sobre mesures que els alumnes podien prendre per incrementar l'estalvi energètic.
Després de 9 mesos en funcionament la iniciativa ha obtingut bons resultats i existeixen dades positives en reducció de consum i, sobretot, en conscienciació i canvis d’hàbits entre els estudiants i professorat.

Per tot això, el proper curs 2017-2018 es preveu continuar amb aquesta prova pilot coordinada pel Consell Comarcal de la Selva dins del projecte anomenat “L'escola Estalvia energia”.

 

estalvienergetic