Constituït el Consell de Joves de Sils

La sala d'actes de l'Ajuntament de Sils ha acollit aquest passat dijous la sessió constitutiva del Consell de Joves del municipi. Es tracta d'un òrgan de participació juvenil creat a iniciativa del Consell d'Alumnes de l'Institut de Sils, i apadrinat des de la regidoria de Joventut de l'Ajuntament. 

Aquesta iniciativa pretén promoure la participació del col·lectiu juvenil en la presa de decisions i fomentar l'elaboració de propostes d’activitats formatives i lúdiques que dinamitzin l’activitat juvenil dins el municipi.

Durant les últimes setmanes els joves impulsors del projecte han preparat un primer reglament i organitzat el procés electoral que ha acabat amb l'elecció de 30 joves, els quals entraran a formar part del Consell de Joves de Sils. Les seves edats estan compreses entre els 10 i els 24 anys i han estat escollits per un mandat de dos anys. Amb la constitució del Consell es pretén millorar la participació i la integració dels joves a la vida municipal.

El Consell de Joves compta com a precedent amb les Taules de Participació de l’àrea de Joventut que gestionaven un petit pressupost i des d’on es proposaven diferents iniciatives com ara la creació de les pistes d’skate o les àrees d’esport. La proposta de la creació del Consell de Joves com a nou òrgan de participació juvenil ha estat rebuda amb entusiasme per part de l'Ajuntament

Un cop constituït aquest òrgan, els seus membres es reuniran de manera regular al Centre Cívic de Sils, de manera absolutament autònoma, per organitzar-se internament i començar a treballar amb un pressupost inicial de 2000.-€ , a gestionar des d'ara i fins a finals d'any.