La 2a edició del Viu la Burés torna a posar en marxa l'antiga fàbrica tèxtil

Amb el tut, o sirena, de la Burés s'ha donat inici a la visita teatralitzada a la màquina de vapor i el futur museu de l'antiga fàbrica tèxtil. D'aquesta manera han començat aquest passat dissabte els actes centrals de la 2a edició del Festival Cultural Viu la Burés.

Els nombrosos visitants han pogut conèixer de primera mà una de les joies de l'arqueologia industrial de Catalunya: la màquina de vapor de la Burés, declarada l'any 2010 com Bé Cultural d'Interès Nacional. La visita teatralitzada ha estat una de les novetats d'enguany i ha permès difondre de manera amena l'extens patrimoni industrial de l'antiga fàbrica tèxtil d'Anglès.

Altres activitats que s'han dut a terme han estat els tallers tèxtils per a totes les edats amb diferents manualitats relacionades amb el teixir.

Una altra novetat destacada ha estat la participació del mercat de creadors, artistes i artesans del Mercat “La Volta” de Sant Narcís, una experiència similar a la de la Burés pel que fa a la reactivació d'un espai en desús. El Festival d'Anglès neix precisament amb la voluntat de crear un esdeveniment que dinamitzi i promocioni l’espai d'aquesta antiga fàbrica tèxtil.

Un dels actes centrals del Viu la Burés són els debat-vermut, un conjunt de xerrades que pretenen donar a conèixer projectes de reconversions d'antigues naus industrials. En l'edició d'enguany s'han exposat el casos de la fàbrica Pagans de Celrà o la Fabra i Coats del barri de Sant Andreu de Barcelona. Durant l'acte Francesc Ten dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat ha anunciat l'estudi i elaboració d'un projecte de museïtzació al voltant del vapor de la Burés que ha de fer-se efectiu durant el 2018. La intenció és posar de relleu tot el potencial de la zona del Ter Brugent.

Amb aquesta segona edició del Festival Viu la Burés es confirma l'aposta per recuperar l'espai de l'antiga fàbrica tèxtil i reconvertir-lo en l'epicentre de dinamització de tot la zona. Durant el debat s'han intercalat les ponències amb ballet i pintura en directe amb estudiants de l'Institut Rafael Campalans. Un altra de les novetats d'enguany ha estat l'aposta per la música i els artistes locals amb actuacions com la Nori & Ferry i l'actuació directa sobre l'espai de la Burés amb la creació d'aquest impressionant mural a l'entrada de la fàbrica.

 

2aedicioViulaBures