El Ple del Consell Comarcal amplia un any la concessió del transport escolar

El Ple del Consell Comarcal de la Selva celebrat ahir ha aprovat renovar la concessió del servei de transport escolar un any més. La mesura s'ha pres perquè el contracte de licitació que es va aprovar el passat ple de març està pendent de resolució judicial.

Dues empreses de transport han presentat al·legacions i el tribunal administratiu encara no ha resolt el cas tot i la capacitat que té de fer-ho en quinze dies.. La plica de licitació contempla l'actualització dels preus de mercat actuals que suposa un preu de sortida del concurs amb un abaratiment en conjunt d'un 3,5%. Per tal de que els nens i nenes de la comarca tinguin garantit el transport a l'inici del curs vinent el Consell Comarcal ha decidit perllongar un any la concessió, a l'espera de la resolució del tribunal administratiu. Les al·legacions presentades fan referència a la incorporació de publicitat del Consell Comarcal, la quantitat de quilometratge gratuït per activitats esportives i culturals i el temps de resposta en cas d'averia.

Un cop el tribunal administratiu resolgui el cas es procedirà a la licitació del servei de transport escolar. L'empresa guanyadora exercirà el servei a partir del curs 2018-2019. El ple del Consell Comarcal ha aprovat la moció pel desdoblament de la Nacional II entre Maçanet i Tordera que inclou també la petició de millorar la connexió del polígon industrial de Riudellots de la Selva.

Un altre punt destacat ha estat la presa de possessió del nou conseller comarcal Adrià Ortiz, que substitueix a José Fernández dins del grup polític del Partit Socialista de Catalunya. El regidor de l'Ajuntament de Maçanet de la Selva ha jurat el càrrec i ha rebut de mans del president del Consell Comarcal, Salvador Balliu, el pin amb l'emblema de la institució.

Durant el plenari també s'ha acceptat la dimissió per motius personals del conseller Narcís Pou del grup polític d'Esquerra Republicana de Catalunya.

El president del Consell, Salvador Balliu, ha donat per finalitzat el Ple quan passava un minut de les sis de la tarda

 

plecomarcaljuny2017