El FADE omple de música electrònica i Art Digital la Cellera

Un any més, durant 5 dies la Cellera de Ter s'ha convertit en la capital de l'Art Digital i l'Electrònica de comarques gironines. Això ha estat possible per novè any consecutiu gràcies a la celebració del FADE, el Festival d'Art Digital i Electrònica.

L'esdeveniment ha tornat a apropar als habitants de la Cellera un bon grapat de propostes de l'àmbit de l'art digital i la música electrònica. En la línia de les darreres edicions el FADE s'ha estructurat amb un seguit de xerrades divulgatives sobre ciència i tecnologia durant la setmana que han tingut lloc a la Placeta on també s'han celebrat propostes com el taller “Plus, plus” de Ludus Mundi.

Amb una programació pensada per tots els públics el Festival es divideix en diversos espais com casa les Germanes on algunes de les propostes que s'han pogut gaudir en aquesta novena edició sorgeixen del FADE_LAB l'espai de formació i tallers de noves tecnologies que organitza l'Associació Cultural Elèctric. Diverses instal·lacions han conviscut en un entorn religiós, com és el cas de les animacions de l'Univers pintat o la pantalla ONOFF amb més de 900 interruptors.

El FADE és un festival atípic que aposta per apropar l'art digital a entorns fora dels circuits habituals.

Un altre element destacat del FADE és l'aposta per la música electrònica. El dissabte a la nit han tingut lloc les sessions de diferents grups que amb espectaculars projeccions sobre la façana de l'església de la Cellera han creat un ambient únic. Malgrat les limitacions de pressupost el FADE s'ha convertit en tot un referent pels artistes i músics, que es dediquen a l'art digital i l'electrònica.

Després de nou edicions i la participació de centenars d’artistes, investigadors i formadors, des de l'organització del FADE ja es pensa en la celebració de la seva desena edició que es preveu carregada de sorpreses.

 

 9aedicioFADE