Èxit dels tallers de com aprendre a fer ratafia

Aquest passat dissabte s'ha posat punt i final al conjunt de tallers que la Confraria de la Ratafia conjuntament amb la Fundació EMYS ha organitzat sobre com elaborar aquest tradicional licor. Durant tot el mes de juny s'han realitzat quatre sessions per aprendre a fer ratafia.

Ja fa una vintena d'anys que s'organitzen amb la voluntat de divulgar el món ratafiaire. Enguany la principal novetat ha estat la col·laboració de la Confraria amb la Fundació EMYS que ha permès ampliar fins a quatre el nombre de tallers i ampliar els espais, dividint les formacions entre Can Moragues de Riudarenes i la Llar de Jubilats de Sta. Coloma de Farners.

El taller ha inclòs una sortida a bosc el matí per recollir les herbes i una sessió a la tarda que ha girat al voltant de les propietats de les diferents espècies d'herbes, la seva preparació i la proporció dels diferents ingredients.

Els tallers de com aprendre a elaborar ratafia han tingut una gran acollida i a cada sessió s'han ocupat totes les places, un símptoma del gran interès que desperta aquest licor, que cada cop atrau més gent.

Després d'haver seleccionat i depositat les diferents herbes en la seva garrafa, els participants hi han depositat aiguardent. Ara hauran d'esperar uns quaranta dies a sol i serena, per a principis de setembre assistir al taller d'aprendre a filtrar la ratafia i així poder participar en el concurs s'organitza cada any el novembre.

 

 tallerratafia