Tossa de Mar, escollida com una de les vint millors platges d'Europa

El portal 'European Best Destinations' amb seu a Brussel·les, ha fet una llista amb les vint millors platges d'Europa, i la de Tossa de Mar, és una d'elles. La selecció s'ha fet a través d'una votació mundial en què han participat més de 130 països.

La platja de Tossa de Mar està en la dissetena posició, per sobre de la platja de la 'Concha' de Sant Sebastià, i el portal la descriu com la millor del territori català pels seus penya-segats, els boscos de pins, les seves cales, i l'aigua transparent.

No és el primer reconeixement que rep la platja de Tossa de Mar. Fa quatre anys va ser escollida com una de les 25 millors platges del món per la reconeguda revista National Geographic.

La forma de la platja, de mitja lluna i 400 metres de llarg, i la fortificació emmurallada que l'envolta datada del segle XIV són alguns dels elements més destacats i característics. A més a més, la platja ofereix una gran varietat de serveis que la converteixen en tot un referent turístic a nivell internacional.

De l´anàlisi de totes les costes europees només hi ha Tossa de Mar que pertanyi a Catalunya i de les illes Balears tres. La resta són platges de països com Grècia o Itàlia, entre altres. I d´Espanya n´hi ha una d´Astúries i una d´Andalusia.

 

 platjatossa