St. Hilari posa en marxa els primers pressupostos participatius

 Sant Hilari Sacalm ha posat en marxa els primers pressupostos participatius per barris de la legislatura. Amb una partida total de 40.000 euros repartida entre vuit barris, els veïns i veïnes del municipi han fet propostes que han estat treballades i consensuades per ells mateixos.

Cada barri disposa d’un total de 5.000€. Amb aquesta dotació s’espera poder realitzar algunes millores urbanístiques, de mobiliari urbà o qualsevol altre aspecte que les persones del barri considerin prioritari.

El procés de pressupostos participatius s’estructura en diferents fases: una primera que finalitza el 15 de juliol en què s'han realitzat sessions participatives a cada barri per explicar el funcionament del procés i on s'ha treballat en l’aportació de propostes. Una segona fase en què es valoraran tècnica i econòmicament, per el mes d'octubre realitzar una segona ronda per barris en què es prioritzin de més a menys necessitat les diferents propostes, per tal de sotmetre-les a votació entre els mateixos veïns.

L'equip de govern s'ha compromès ha executar les propostes escollides per cada barri des del mes d'octubre fins a finals d'any.

El procés de votació preveu mecanismes de vot presencials i telemàticament, amb l’objectiu de fomentar la participació i fer-la extensible a tota la població.

La tercera fase serà una sessió de retorn pública i oberta a tothom el mes de novembre. L’objectiu d’aquesta fase és explicar com han anat les sessions prèvies, com s’ha desenvolupat tot el procés, quins són els resultats obtinguts, i quines són aquelles propostes que es tiren endavant i quines no, i perquè. A més a més es presentarà tota la informació a la pàgina web municipal perquè tothom qui vulgui pugui consultar allò que li sigui d’interès.

 

 pressupostosparticipatiusst.hilari