Rafel Nadal presenta La senyora Stendhal a Riudellots

Rafel Nadal presenta La senyora Stendhal a Riudellots

Aquest passat dijous al vespre Rafel Nadal ha presentat a la sala d'actes de l'Ajuntament de Riudellots de la Selva la seva darrera novel·la: La senyora Stendhal.

Es tracta d'un text històric ambientat en la Girona de la postguerra, on venjances i persecucions estan a l’ordre del dia permanentment. El protagonista i narrador és en Lluc un nen que el darrer dia de la guerra veu com maten a la seva mare quan ha acudit a auxiliar a un ferit. En Lluc és recollit per la senyora Stendhal que el tracta com un fill. Tots dos viuen en una petita casa conjuntament amb l’avi Dídac que es mostra molts cops absent i esporuguit per les actituds dels cacics del poble. A la família hi ha encara el Dani, un jove, fill de la senyora Stendhal, que forma part de la resistència i ajuda al maquis i que jugarà un paper important en l’adquisició de referents del Lluc.
Amb aquest novel·la Nadal ret un homenatge a totes aquelles persones que van patir la violència de la guerra civil i la repressió un cop finalitzat el conflicte.

Rafel Nadal és un reconegut periodista que ha treballat en la majoria dels gran diaris del país. Va començar a la revista Presència i a la redacció del Punt de Girona i a partir d’aquí va començar una extensa carrera treballant al País o dirigint el Periódico de Catalunya. Nascut a Girona, l'acció de la seva darrera novel·la, La senyora Stendhal, passa en un poble al peu de les Guilleries entre Olot i Girona. L'acte a Riudellots fa encara més especial la presentació del llibre donat la proximitat geogràfica.

La senyora Stendhal arriba després de l’èxit de La maledicció dels Palmisano, que ja ha venut 40.000 exemplars i s’ha traduït a catorze llengües. Nadal ja treballa en la seva propera novel·la que també tindrà com escenari comarques gironines i on barrejarà realitat i ficció.

Rafel Nadal presenta La senyora Stendhal a Riudellots