Presentació pública del projecte de senyalització dels masos de Brunyola

La sala de dalt de l'Ajuntament de Brunyola ha acollit aquest passat divendres la presentació del projecte de senyalització de totes les masies que existeixen al municipi. Aquesta iniciativa formava part del programa electoral de l'actual equip de govern de Brunyola.

El projecte compta amb un pressupost de 35.000 euros dels quals la Diputació de Girona n'assumeix 25.000 i els 10.000 restants l'Ajuntament del municipi. S'han establert 12 rutes principals, que estaran senyalitzades amb 7 cartells situats en punts estratègics de Brunyola. Amb aquesta iniciativa es pretén solucionar els problemes d'accessibilitat de serveis d'emergència com ara ambulàncies o bombers per tal de facilitar la localització de les masies. A més a més, els cartells senyalitzadors han de servir per identificar aquelles activitats econòmiques que porten a terme alguns masos.

El projecte s'ha fet a partir del catàleg de masies de Brunyola que quantifica en 174 les existents. D'aquestes només unes 20 estan enrunades. La senyalització preveu marcar-les totes, estiguin o no habitades. Per realitzar el projecte s'han hagut de recórrer 300 quilometres de camins per poder identificar totes les masies.

La reunió ha servit per identificar errors en la ubicació dels cartells senyalitzadors i en els noms que hi apareixen. La trobada també ha servit per expressar la disconformitat d'alguns veïns i veïnes que han mostrat la seva negativa a que les seves masies constin en els panells senyalitzadors. Està previst que un cop resoltes totes les rectificacions i al·legacions la senyalització es faci efectiva durant l'últim trimestre del 2017.

 

 senyalitzaciomasosbrunyola