La Cellera, capital gegantera comarcal en motiu de la 10a Trobada de la Selva

La Cellera de Ter ha acollit aquest passat dissabte la desena trobada gegantera de la comarca de la Selva. Amb la plaça de l'Església plena de gom a gom, les colles han agafat posicions per realitzar la plantada de gegants.

El mal temps, però, ha fet que els gegants es protegissin amb plàstics a l'espera de que la pluja donés una treva per poder iniciar el cercavila. Finalment, ha amainat i els gegants, gegantons, capgrossos i grallers han ocupat els carrers del municipi en una gran exhibició de cultura popular. Un total de 13 colles provinents d'Amer, Anglès, Breda, Caldes de Malavella, Hostalric, Lloret de Mar, Riudarenes, Sta. Coloma de Farners, Vidreres, Tordera i de la Cellera de Ter han participat de la trobada. Les colles geganteres s'han dividit en dos grups realitzant una cercavila amb un recorregut diferent cadascuna.

L'organització de la trobada ha suposat tot un repte per a la colla gegantera de la Cellera de Ter que ja compta amb 27 anys d'història.

Mica en mica, les colles han arribat al camp del passeig de l'estació, on ha tingut lloc el colofó de la trobada amb el ball de gegants de la Selva. Tot seguit s'ha donat pas als parlaments del coordinador de Colles Geganteres de comarques gironines, Jordi Segura, l'alcalde de la Cellera, David Sarsanedas, i la regidora de cultura Mercè Vilarmau.

L'acte s'ha tancat amb l'entrega d'un obsequi a totes les colles que han participat en aquesta desena trobada gegantera de la comarca de la Selva. Maçanet de la Selva prendrà el relleu de la Cellera de Ter en l'organització de la propera edició.

Xtrobadageganteralaselva