Tossa de Mar celebra el centenari del seu far

Tossa de Mar ha celebrat aquest passat cap de setmana el centenari del seu far. L'efemèride ha coincidit amb la VII Trobada de Faroners, Familiars i Amics dels Fars. Un dels actes principals ha estat la presentació del llibre El sublim i el quotidià dels fars de Catalunya.

Es tracta del 14è volum dels Quaderns d'Estudis Tossencs. L'acte ha aplegat un nombrós públic que ha escoltat atentament les explicacions de Moré, que té una vinculació molt especial amb el far de Tossa, ja que de petit hi havia viscut. El llibre es basa en els llibres de signatures per tal de teixir un retrat social i cultural del que han suposat al llarg de la història els fars.

La setena trobada de faroners ha suposat la celebració d'activitats com ara un concert i una jornada tècnica.

Durant el matí del diumenge s'ha celebrat també una jornada de portes obertes al Centre d’Interpretació dels Fars de la Mediterrània, ubicat en l'antic far de Tossa. Els visitants han pogut gaudir de diferents peces i audiovisuals que recorden la tasca que s'hi duia a terme. Actualment, l'espai és molt utilitzat per la celebració de casaments. Des de l'Ajuntament es vol tirar endavant de cares a finals d'estiu un projecte d'adequació de l'entorn.

L'acte de presentació del llibre ha finalitzat amb la pertinent signatura d'exemplars i les fotografies de grup per tal d'immortalitzar la setena Trobada de Faroners, Familiars i Amics dels Fars i el centenari del far de Tossa.

 

centenarifardetossa