Sven Stadel i Anna Livbjerg guanyadors del Campionat Mundial de Vela

Amb el lliurement de premis s'ha posat punt i final a dotze dies en què Blanes ha esdevingut la capital mundial de vela classe Europa. El Campionat ha estat molt més disputat del que a priori s'esperava.

En categoria masculina el vencedor ha estat l'alacantí Sven Stadel que amb el primer lloc suma el seu tercer or mundial. Stadel ha mantingut un intens duel amb el preferit per guanyar la prova i revalidar el títol, el noruec Lars Johan Brodtkorb.

En categoria femenina, la guanyadora ha estat la danesa Anna Livbjerg, que ha revalidat el títol aconseguit en el Campionat Mundial de vela classe Europa celebrat a Itàlia. Livbjerg és la campiona mundial de forma ininterrompuda durant els últims sis anys. A Blanes ha hagut de fer front a una climatologia gens favorable als nòrdics.

Pel que fa al podi per equips els vencedors han estat els danesos, seguits del conjunt espanyol en segona posició i el suec en tercera. El campionat ha aplegat un total de més de 300 regatistes procedents d’una vintena de països com ara Dinamarca, Finlàndia, Brasil, Veneçuela, Suècia, Colòmbia, França, Itàlia i Alemanya, entre d’altres. L’organització d’aquest esdeveniment mundial, ha suposat un reconeixement a la tasca del Club Vela Blanes.

Amb unes instal·lacions inaugurades tot just fa dos anys, el Club Vela Blanes s’ha col·locat al capdavant de les seus nàutic-esportives més modernes de Catalunya, distingides amb la marca de Qualitat de Turisme Esportiu de la Generalitat de Catalunya, esdevenint un referent tant a la comarca de la Selva com a la demarcació gironina.

 

campionatmundialvela