Inaugurat "El Rebost de Can Moragues"

Aquest passat diumenge s'ha inaugurat “El Rebost de Can Moragues”, un espai experiencial sobre l’agricultura d’alt valor natural i les varietats locals.

El projecte impulsat per la Fundació Emys amb la col·laboració de la Fundació Astres i finançat per la Fundación Carasso compta amb un espai de venda amb degustació dedicada a la promoció i conservació de les varietats tradicionals de fruites i verdures de la nostra terra.

L'acte d'inauguració ha comptat amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, el vicepresident de la Diputació de Girona Fermí Santamaria, representants de la Fundación Carasso. els presidents de la Fundació Emys i Fundació Astres, l'alcalde de Sta. Coloma de Farners, Joan Martí, l'alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roura i l'alcalde de Riudarenes, Jordi Gironès.

Durant els parlaments, s'ha destacat la importància de l'existència d'iniciatives com “El Rebost de Can Moragues”.

El projecte compta amb una finca demostrativa de 15 hectàrees amb 3.000 metres quadrats d’horta per a donar a conèixer a la ciutadania la riquesa biològica dels nostres espais agrícoles.

“El Rebost de Can Moragues” és la darrera passa de l’activitat que Fundació Emys conjuntament amb la Fundació Astres han emprès per a promoure una economia sostenible a nivell social i ambiental en territoris rurals, que es va iniciar el 2013 amb L’Obrador de Can Moragues.

Aquest és un projecte cofinançat per la Fundación Carasso per un valor total de 150.000€ en tres anys i que s’enfoca a fer viable una activitat que permeti d’una banda ajudar l’entorn i de l’altra les persones de col·lectius de territoris rurals.

Un cop finalitzada la visita a l'hort els assistents a l'acte d'inauguració del “Rebost de Can Moragues” han pogut assistir al Show Cooking a càrrec de les cuineres de Sils que han fet una demostració pràctica de com elaborar gaspatxo, que ha servit com a tast i que conjuntament amb la cervesa ecològica de la botiga ha ajudat a fer passar la intensa calor.

Tot i que ja s'han pogut realitzar les primeres compres dels diferents productes que ofereix el Rebost de Can Moragues l’inici oficial de temporada serà el dia 9 de setembre, amb la posta en marxa de l’espai de degustació i de les activitats lúdico-educatives on es podran tastar els productes de proximitat i temporada.