Suspensió cautelar de l'Ensorrat de Blanes per la denúncia d'un veí

La denúncia feta per un veí de Blanes ha provocat la suspensió cautelar de la sisena edició de l'Ensorrat, el Festival de Música Jove que s´havia de celebrar a la platja del 21 al 25 de juliol.

En la denúncia el veí es lamenta textualment de crits, estridències, dissonàncies i càntics en grup així com de vòmits, baralles i discussions durant l'edició de l'any passat, cosa que segons el denunciant va provocar-li a ell i a la seva parella crisis d'irritabilitat, suors, palpitacions, dolor a les orelles i sordesa durant els dies que va durar l'Ensorrat.

La resolució judicial demana a l'Ajuntament de Blanes que traslladi l´activitat a un altre lloc amb la condició que guardi una distància no menor als dos quilòmetres i mig respecte al domicili del demandant.

Per evitar aquest canvi quan falta tan pocs dies per l´inici de la festa, l'Ajuntament va presentar dimarts passat tota una sèrie d'al·legacions per aconseguir la suspensió definitiva d´aquesta mesura. Durant els propers dies el Jutjat Contenciós Administratiu número tres de Girona s´haurà de pronunciar al respecte.

Els organitzadors de l'Ensorrat, els membres del Consell Local de Joventut de Blanes recorden en un comunicat que al llarg de les cinc edicions del festival s’han trobat amb representants de la Policia Local, Protecció Civil i les àrees implicades de l’Ajuntament de Blanes per vetllar per una bona convivència amb els veïns i totes les persones relacionades amb l’esdeveniment.

En relació al nivell de soroll del festival durant tots els dies es compta amb un limitador de so per no sobrepassar els límits legals permesos. En cada edició s’han contractat aquests serveis, i tant l’any passat com aquest 2017 es comptarà amb l’empresa especialitzada que s’encarrega d’aquest mateix aspecte al Sónar, el festival de música electrònica de Barcelona.

L'Ajuntament de Blanes està a l'espera del pronunciament judicial abans de decidir cap altra nova acció. Tot i això si la jutge no és manifesta en les properes hores està previst que el consistori prengui una decisió sobre com fer front a la suspensió cautelar.

 

suspensiocautelarensorrat