Liceu a la Fresca a Riells i Viabrea amb l'òpera 'Il Trovatore' de Verdi

El Centre Cultural la Casa Nova de Can Plana ha acollit aquest passat divendres per segona vegada consecutiva el Liceu a la Fresca. Una experiència que els veïns i veïnes de Riells i Viabrea ja van poder gaudir l'any passat.

Es tracta d'una iniciativa impulsada pel Gran Teatre del Liceu de Barcelona que permet que els habitants tant de Riells i Viabrea, com de 106 municipis de Catalunya als quals s'hi han afegit 11 poblacions espanyoles, puguin gaudir de manera gratuïta d'òpera a la fresca. Ja fa tres anys que s'ha posat en marxa Liceu a la Fresca.Més de mig centenar de persones s'han aplegat al Centre Cultural on han pogut prendre un petit refrigeri abans de l'inici de l'òpera. El Liceu ha tornat a apostar per l’Arc de Triomf per segon any consecutiu com a emplaçament principal des d’on s'ha emès un programa especial en directe. Tot seguit s'ha donat pas a l'emissió de la coneguda òpera Il Trovatore de Verdi. La realització televisiva ha comptat amb 8 càmeres que no han perdut cap detall de l'espectacle. El director d’escena Joan Anton Rechi ha dissenyat una producció on Los desastres de la guerra de Francisco Goya serveixen d’inspiració per a la posada en escena. El pintor s'integra en la trama de l'obra com a espectador d’excepció i n’acaba sent un personatge més, un narrador o trobador que, amb els seus pinzells, va desgranant aquesta tragèdia d’amor, venjança, guerra i mort.

Amb Il Trovatore, la Casa Nova de Can Plana continua oferint activitats culturals als habitants de Riells i Viabrea durant l'estiu. L'equipament inaugurat fa tres anys s'ha convertit en un referent pel municipi.

L’òpera amb una durada total aproximada de gairebé tres hores ha ofert moments memorables que formen part de l'imaginari col·lectiu com ara el cor de gitanos. La bona acollida del Liceu a la Fresca fa pensar que aquesta iniciativa podrà continuar oferint vetllades operístiques de gran nivell arreu del territori.

 

liceualafresca