Un iot s'incendia a Blanes sense causar ferits

 Un iot d’esbarjo de sis metres d’eslora s'ha incendiat la tarda d’aquest passat dilluns quan estava navegant al darrera del conjunt rocós de Sa Palomera, a la costa de Blanes.

El tripulant i els dos passatgers –dos homes i una dona- que hi havia a bord han estat recollits sans i estalvis per un vaixell que fa creuers turístics de proximitat, que els ha traslladar fins el port pesquer.

Diferents efectius han participat en l'operatiu: l’embarcació de Protecció Civil Blanes, un vaixell d’emergències de la Guàrdia Civil i, finalment, el Sirius de Salvament Marítim. El iot d’esbarjo estava fet de fibra de vidre, i al incendiar-se ha provocat un fum negre molt intens que ha cridat l'atenció dels blanencs i blanenques així com dels banyistes, que han seguit amb expectació tot l'operatiu. Des de diferents punts de l'abadia s'ha pogut observar la columna de fum. La principal preocupació era evitar que el iot en flames s'apropés massa a la instal·lació pirotècnia ubicada al conjunt rocós de Sa Palomera en motiu del Concurs Internacional de Focs d'Artifici que es celebra aquests dies a Blanes.

L’operatiu s'ha donat per tancat quan passaven minuts de 2/4 de 8 de la nit, i també ha inclòs la intervenció de dos efectius del SEM: una ambulància i un vehicle d’intervenció ràpida, que ha fet un reconeixement als tres passatgers, comprovant que no els havia passat res greu.

 

iotenflames