10 propostes passen a la votació final del pressupostos participatius

10 propostes han passat a la votació final dels primers pressupostos participatius de Sta. Coloma de Farners. Ara els Serveis Tècnics de l'Ajuntament hauran de valorar i emetre l'informe tècnic de cada una d'elles.

Del total de 239 propostes rebudes, 154 a través de les urnes i 85 mitjançant la web, el mes d’abril es va fer una primera valoració en què es van descartar aquelles que no són competència de l’Ajuntament, que no compleixen la legalitat o bé que sobrepassen el pressupost fixat en 100.000 euros. Finalment a la selecció del taller participatiu per decidir quines passaven a la votació final s'hi arribat amb més d'un centenar de propostes que s'han vist reduïdes perquè moltes eren repetides.

Les propostes més ben puntuades després del taller han estat la construcció d'una nova plaça darrere de l’Arxiu Històric Comarcal, amb la instal·lació de mobiliari urbà i elements verds, així com la pavimentació de l'espai per tal d'habilitar-lo com a lloc de trobada social, cultural i de lleure.

La resta de propostes més votades han estat: l'habilitació de quatre o cinc aparcaments per a bicicletes en llocs estratègics del municipi, la instal·lació de tres o quatre taules de ping-pong en diferents zones verdes o places del poble, la construcció d'un skatepark a la zona esportiva dels Saioners, la instal·lació d'una font a prop de l'IES Sta. Coloma de Farners, adequar un terreny municipal per fer-hi un circuït per a la pràctica de l’esport amb bicicletes BMX i DIRT, fer accessibles a persones amb mobilitat reduïda, cotxets o carros els passos de vianants del carrer Sant Sebastià, instal·lar enllumenat al passeig que va des de la resclosa fins a la Font Picant,
adequar i equipar un espai a Ca les Monges o al Cercle Jove com a aula d’estudi i ampliar les voreres del carrer La Salle del tram inicial que va des de la carretera d’Anglès al carrer de Dalt per millorar i facilitar l’accés a l’escola.

A la votació final, prevista pel novembre, hi podrà participar qualsevol persona major de 16 anys empadronada a Santa Coloma i ho podrà fer de forma presencial a través de les urnes o bé a través d’una aplicació mòbil que es crearà per a l’ocasió.

 

pressupostosparticipatiussta.coloma