La pirotècnia Hermanos Ferrández guanya per 2n cop consecutiu el Concurs de Focs de Blanes

El Teatre de Blanes s'ha omplert de gent que no s'ha volgut perdre l'acte del veredicte en què s'ha conegut el guanyador de la 47a edició del Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava: la pirotècnia Hermanos Ferrández.

Els murcians han guanyat per segon any consecutiu el Concurs. El regidor de Cultura i president de la Comissió Tècnica, Quim Torrecillas, ha comunicat per telèfon als responsables de la pirotècnia la decisió presa a través de la votació que han efectuat els membres de la Comissió Tècnica i els del Jurat Popular.

La Pirotècnia Hermanos Ferrández rebrà 6.000 € pel primer premi, així com tres contractes més en perspectiva: les Fires de Sant Narcís de Girona d'enguany, la participació en el proper concurs de Blanes i com a encarregada de tancar la Festa Major de Lloret de Mar, el dia de Santa Cristina.

El resultat de la votació sorgeix d'una banda del jurat popular, format per 50 persones i de l'altra de la comissió tècnica formada per 8 persones especialistes en focs d'artifici. Durant l'acte i de manera pública s'han introduït les diferents valoracions que cada membre del jurat ha atorgat a cada pirotècnia.

Durant cinc dies, del 22 al 26 de juliol, la SelvaTV ha ofert una cobertura especial del 47è Concurs Internacional de Focs d'Artifici emetent cada nit en directe via streaming des de la terrassa de l'Hotel Pi-Mar les actuacions de les diferents pirotècnies que han participat en el Concurs Internacional de Focs. El programa, realitzat per David Molero i presentat per Miquel Tomàs, ha comptat amb la presència de diversos convidats que cada nit han fet una valoració dels focs. El dissabte 22 i el dilluns dia 24, el redactor d'informatius del canal digital, Jaume Pujadas, ha passat pel set per comentar les actuacions de la pirotècnia Vulcano, segona classificada i que rebrà un premi de 2.000 euros, i de la pirotècnia Hermanos Ferrández, els guanyadors del concurs. Diumenge, l'escriptora Amparo Parra ha acompanyat en Miquel Tomàs en la retransmissió del llançament de la pirotècnia Tomàs, procedents de València i que han quedat en tercer lloc. El dimarts 25, el president del Consell Comarcal, Salvador Balliu ha estat el convidat que ha comentat l'actuació de la pirotècnia francesa Sarl Régie Fête que ha quedat en darrera posició. Per últim, la representant i cap d'esdeveniments del ciclista Melcior Mauri, Mónica Estrella, ha assistit al programa per retransmetre l'actuació de la pirotècnia Pablo, d'Astúries, que van ser els encarregats de disparar els focs el dia de Santa Anna, patrona de Blanes.

Aquells que no hagin pogut veure el programa en directe, ho podran fer tranquil·lament al web de la SelvaTV durant la propera setmana, on es publicaran tots els cinc programes que s'han emès en directe.

 

veredictefocs