El Consell Comarcal de la Selva valora positivament els dos anys de mandat

El Consell Comarcal de la Selva ha fet aquest passat divendres una valoració dels dos primers anys de govern conjunt entre CiU i IdS, en el marc d'un acte que s'ha celebrat a Santa Coloma de Farners, i on hi han assistit el president de l'ens comarcal, Salvador Balliu, el seu vicepresident, Martí Nogué i el president d'Independents de la Selva i alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga.

Balliu, que ha destacat els bons números registrats en les diferents àrees del Consell durant aquests dos primers exercicis, també ha recordat el pressupost de gairebé 36 milions i la gran quantitat de serveis que es brinden als municipis. El president del Consell Comarcal s'ha mostrat molt satisfet de l'entesa amb Independents de la Selva, destacant la bona sintonia entre les dues formacions.

També en aquesta línia, Nogué ha definit la coordinació entre les forces polítiques com a excel·lent. Posant èmfasi en la transparència i comunicació com a eines bàsiques del projecte.

En el que fa referència a la valoració per àrees, durant l'acte s'ha destacat la feina feta en el departament de Benestar Social, on s'atenen un total de 6.500 casos cada any al territori. A més, també s'ha volgut posar èmfasi a la creació de diferents comissions de treball en matèria d'infància, gènere, pobresa energètica i habitatge, així com la creació d'una nova línia d'ajuts al transport adaptat per aquelles persones amb discapacitat.

En relació a l'habitatge, des de l'ens selvatà s'han tramitat més de 800 expedients en ajuts de lloguer per les famílies més necessitades, mentre que 29 immobles han estat llogats a través de la borsa de mediació pel lloguer social del Consell Comarcal.


Durant l'acte també s'ha posat de relleu el creixement de l'eina LOCALITZA, que té per objectiu potenciar el binomi agroalimentari-turístic; reforçar els llaços entre el litoral i l'interior i generar nous canals de comercialització pels productors locals.

D'altra banda, Balliu també s'ha referit a l'impuls de la ruta de senderisme i cicloturisme que ha de resseguir la Tordera i la riera d'Arbúcies. La iniciativa, que vol connectar la Costa Brava i el Montseny, té actualment dos trams actius, amb la previsió que a finals d'aquest any en seran 11 mentre que a finals del 2018 estarà operativa en la seva totalitat, que equival a uns 200 quilòmetres d'itinerari senyalitzats.

Altres projectes engegats són el Producte turístic-cultural Vescomtat de Cabrera, que té com objectiu posar en valor el patrimoni material i immaterial del Vescomtat per tal d’atraure nous públics al territori i promoure l’activitat econòmica dels municipis. El projecte compta amb un pressupost d’1,5 milions d’euros amb cofinançament FEDER i la participació de 13 municipis.

En l'àmbit cultural una altra de les accions més destacades ha estat la creació de SelvaCultura un portal de promoció de l'activitat cultural professional de la comarca de la Selva amb especial focalització entorn de les arts escèniques i visuals i la música.


L'acte també ha servit per posar sobre la taula les millores en ocupació. Així, des de l'ens, i durant aquests dos darrers anys, s'ha treballat a favor de la formació i inserció de 133 joves menors de 30 anys acollits en el marc dels programes Joves per l'Ocupació, Fem Ocupació per a Joves i contractació en pràctiques. A més, també s'han contractat 91 persones majors de 45 anys i aturats de llarga durada, que han passat a nodrir la plantilla de les brigades municipals i d'altres departaments de l'ens, mentre que 54 i 38 empreses de la comarca han col·laborat en la contractació de joves menors de 30 anys i en la contractació de persones majors de 30 anys, respectivament. En referència al món emprenedor, des de l'ens s'ha brindat assessorament a més de 600 persones, que han creat unes 150 noves empreses i uns 200 nous llocs de treball.

Pel que fa al departament de Medi Ambient, l'acte ha servit per ressaltar la consolidació de l'empresa de capital mixt Serveis Mediambientals de la Selva NORA, SA, que ha prestat 92 serveis municipals i 20 serveis comercials.

En matèria de sostenibilitat, per la seva banda, s'ha especificat que entre els anys 2015 i 2016 es van recollir 1.531 animals a la comarca. A més, 626 gossos van ser recuperats pels seus amos i 741 van ser lliurats en adopció.

També s'ha parlat dels temes vinculats al departament d'Ensenyament. Sobre aquest aspecte, s'ha subratllat el creixement d'un 30% del nombre d'ajuts individuals de menjador concedits, durant el passat curs se'n van beneficiar uns 2.069 alumnes. També s'ha recalcat el finançament del 100% dels nous projectes educatius desenvolupats per les AMPA en 30 menjadors escolars de la comarca.

La trobada amb els mitjans de comunicació ha servit també per donar a conèixer els projectes més importants que s'estan desenvolupant des de l'ens comarcal.

El Consell Comarcal de la Selva valora positivament els dos anys de mandat