El cotxe elèctric a prova a Riudellots i Caldes de Malavella

Nissan ha cedit 6 vehicles elèctrics durant 11 setmanes a la Diputació de Girona perquè els cedeixin als municipis i coneguin en profunditat els avantatges econòmics i mediambientals que els vehicles elèctrics proporcionen.

A la comarca de la Selva, l'Ajuntament de Riudellots i l'Ajuntament de Caldes de Malavella s'han adherit a la iniciativa. Durant el període de prova, el vehicle estarà a disposició del personal del consistori, sense cap cost per a l'Ajuntament, per tal de realitzar encàrrecs i visites tècniques relacionades amb les tasques municipals.

La Diputació de Girona a través del Consell d'Iniciatives Locals per al Medi Ambient (CILMA) ha signat amb Nissan un acord de col·laboració per a la promoció conjunta del vehicle elèctric. Aquest Acord s'emmarca dins de la Iniciativa Europea del Pacte d'Alcaldes que té per objectiu reduir un 20% les emissions de CO2 per a l'any 2020. D'aquesta manera es dona als Ajuntaments l'oportunitat de conèixer de primera mà quines són les virtuts del cotxe elèctric.

Caldes de Malavella té en període de proves dos vehicles elèctrics: un turisme i una furgoneta. El municipi també té previst instal·lar el 2018 un punt de recàrrega semi rapida al municipi, que es sumarien als 10 punts de recàrrega ràpida de Tesla situats a la zona del camp de golf. D'aquesta manera es pretén fer extensiu a la ciutadania el canvi de model energètic i de mobilitat. Un cop finalitzat el període de prova dels vehicles els Ajuntaments que decideixin adquirir-los gaudiran de facilitats econòmiques per poder-los incorporar al seu parc mòbil que es sumen a les subvencions atorgades anualment per part de la Diputació de Girona per a l’adquisició de vehicles elèctrics i la instal·lació de punts de càrrega en els municipis adjunts al «pla d’acció», planificat en el Pla d’Acció d’Energia Sostenible.

 

cessiovehicleselectrics