Breda celebra un any més el tradicional aplec de Santa Anna

Breda celebra un any més el tradicional aplec de Santa Anna
Breda ha celebrat la diada de Santa Anna amb el tradicional aplec organitzat per l'Ajuntament del municipi amb la col·laboració de la Colla Sardanista de Breda i la Parròquia de Santa Maria.

Com no podia ser d'una altra manera, la trobada ha tingut lloc a l'ermita de Santa Anna. Durant tot el dia s'han succeït diferents activitats com ara la celebració d'una missa a les set del matí o el res del rosari al vespre. L'acte central de l'aplec ha tingut lloc a quarts de vuit amb l'audició de sardanes a càrrec de la cobla Els Rossinyolets. Les diferents colles de sardanistes s'han aplegat davant de l'ermita de Santa Anna per ballar al so de la cobla. L'aplec és una tradició fortament arrelada a Breda.

Un dels elements més característics de l'aplec de Santa Anna és el repic de campanes, que només queden interromputs pels actes litúrgics. Els més menuts han gaudit de valent estirant una vegada i una altra la corda per fer sonar la campana de l'ermita. La posició elevada del turó de Santa Anna fa que el repic de campanes es propagui per tot el terme municipal de Breda fent que la diada no passi desapercebuda per cap habitant del poble.

A banda dels oficis religiosos de la Diada de Santa Anna, enguany l’ermita ha obert les seves portes durant els quatre dies previs a la celebració de l'aplec. Hi ha constància de l'existència de l'ermita a principis del segle XVII. Des del 1981 fins al 1990 s’hi van fer millores i obres de restauració. En els darrers anys a l'ermita de Santa Anna també s'hi celebra la Diada nacional de Catalunya fent un canvi de senyera a les 12 de la nit del dia 10. Es tracta d'un dels actes més emocionants i amb més assistència de públic que tenen lloc a Breda durant l'onze de setembre.

Breda celebra un any més el tradicional aplec de Santa Anna2