Èxit de participació en el taller de gegantons de Caldes

Del 24 al 28 de juliol la colla Gegantera de Caldes de Malavella i els Grallers Escaldats han organitzat un taller de gegantons dirigit als més menuts.

Més de seixanta nens i nenes han pogut dissenyar, modelar i construir durant quatre dies el seu propi gegantó. L'objectiu del taller és que el màxim nombre de nens i nenes surtin al carrer amb la seva creació en motiu de la celebració de la primera vileta gegantera de les comarques gironines que tindrà lloc el segon cap de setmana d'octubre dins  de la XXIVa Vila Gegantera que enguany acull Caldes de Malavella.

Els nens i nenes han gaudit de valent construint el seu propi gegantó, que mica en mica han anat prenent forma. El taller ha estat tot un èxit i ha servit per conèixer de prop el procés de construcció d'aquests personatges tant emblemàtics de la cultura popular.

Amb aquest taller de gegantons la colla Gegantera de Caldes de Malavella i els Grallers Escaldats han escalfat motors de cares a l'organització de la XXIVa Vila Gegantera de comarques gironines,  la trobada més important de la demarcació que té lloc en l'àmbit geganter. El set i el vuit d'octubre d'enguany els caldencs seran els amfitrions d'aquest esdeveniment. Amb l'objectiu de facilitar l'estada i oferir les millors de les rebudes a la resta de colles geganteres la colla Gegantera de Caldes de Malavella i els Grallers Escaldats tenen preparades un gran nombre d'activitats.

Caldes és la segona població que organitza aquest gran festa gegantera dues vegades. La primera va ser el 2004. Després de 13 anys la colla gegantera encara el repte amb les mateixes ganes i il·lusió.

L'any 2018 serà un altre municipi selvatà encarregat d'acollir i organitzar la XXVa Vila Gegantera de comarques gironines. Serà el municipi de Breda qui tindrà l'honor de prendre el relleu a Caldes de Malavella i convertir-se en l'epicentre de l'activitat gegantera de la demarcació durant els dies que duri l'esdeveniment.