Plantada de gegants a Can Fornaca

Plantada de gegants a Can Fornaca. Dissabte a la tarda es va fer la vuitena trobada Gegantera a Can Fornaca. Allà es van reunir la Colla de Geganters de Breda, l’associació de gegants i capgrossos de Lloret i la Colla Gegantera de Can Fornaca.

La colla d’aquesta petita urbanització va sorgir l’any 2006 després de guanyar un concurs de la Caixa Sabadell en que els van subvencionar amb 6.000 euros. Un grup de persones es van posar a treballar des del minut u per construir els gegants i, amb l’ajuda de la gent gran del poble, es van fer els vestits i brodats. D’aquí van sortir els dos gegants: en Bartomeu de 3.45 cm i un pes de 37 kg i la Mariona, de 34 kg i 3.40 d’alçada.
Mica en mica la colla va anar creixent i una de les seves identitats és la multiculturalitat, ja que conviuen diverses cultures dins d’un mateix grup
La primera sortida de la colla de ser a Colliure, França on van apadrinar els gegants. A partir d’aquí es van introduir a les colles de les comarques de la Selva i van començar a assistir a totes les trobades de la zona. A banda d’acollir a nous integrants la colla també ha posat en marxa nous projectes pel grup i la urbanització
Dissabte la trobada va començar amb una plantada dels gegants de les tres colles, seguidament es va fer una cercavila per la urbanització fins arribar al centre cívic. Allà es va fer un ball conjunt i diversos parlaments. La festa es va donar per finalitzada amb el sopar de colles.

PLANTADA DE GEGANT S A CAN FORNACA