L'És dansa omple Sils de danses africanes i caucàsiques

La pista coberta de Sils s'ha omplert de públic aquest passat divendres per assistir a la 13a edició que es celebra al municipi del Festival de la Dansa d'Arrel Tradicional És dansa. Aquesta iniciativa té el seu origen al poble de Les Preses, a la Garrotxa.

Des de l'any 2002 l'Esbart Dansaire “El Cabirol” conjuntament amb l'Ajuntament de Sils fan possible oferir als silencs i silenques un tast d'alguns dels espectacles que es celebren a finals d'agost al Festival de la Dansa d'Arrel Tradicional de les Preses. Enguany els dos grups convidats han estat Netos de Bandim, procedents de Guinea Bissau i Balkaria provinents de la República de Kabardino-Balkària. Es tracta d'una oportunitat única per conèixer a través d'espectacles de gran qualitat cultures d'altres països.

Tot i el parèntesi de tres anys entre el 2010 i el 2012, l'És dansa ha arrelat a Sils. Des del 2002 grups de dansa de gairebé tots els continents han passat pel municipi per oferir una mostra de la seva cultura. De la mateixa manera, els membres de l'Esbart Dansaire “El Cabirol” han fet d'ambaixadors de la cultura catalana a diferents indrets d'Europa i fins i tot han estat pioners en la propagació de danses típiques catalanes com ara el ball de bastons a comarques gironines.

Els dos grups convidats han ofert un espectacle de gran qualitat que ha impactat per la seva força i espectacularitat. Tant les danses exuberants africanes com les espectaculars coreografies del grup de Balkaria han despertat l'admiració del públic assistent. Els dos conjunts han desplegat una gran varietat de ritmes i coreografies del folklore dels seus països de procedència que ha permès al públic assistent conèixer altres formes de dansa i expressions culturals d'una gran riquesa i bellesa.

 

Lesdansa