Èxit rotund de la 1a Mostra de Curtmetratges de La Selva

El Teatre La Societat de Maçanet de La Selva ha acollit el lliurament dels premis de la primera mostra de curtmetratges ‘I tu també’ de la comarca de La Selva a la qual s’han presentat set films.

La iniciativa ha sorgit del Consell Comarcal de La Selva amb la col·laboració de diferents municipis de la comarca amb un doble objectiu: agrupar i enfortir els vincles entre el jovent i dinamitzar les diverses urbanitzacions que hi ha distribuïdes pel territori. La mostra s’ha emmarcat dins del Pla de Desenvolupament Comunitari que promou l’organisme comarcal.

L’acte ha començat amb la presentació del projecte i dels treballs a càrrec de Lali i Sera que han donat pas a l’Agnès i l’Ingrid que són monitores del taller de curts. Tot seguit s’ha explicat la composició del jurat, s’han visionat els films i s’ha anunciat el palmarès.

El premi a la millor posada en escena i vestuari ha estat per ‘Els Pares Perduts’ de Can Solà de Caldes de Malavella. Eloi decideix buscar els seus pares de veritat que el van abandonar de petit. El seu germà adoptiu no hi està d’acord però l’acompanya. L’atzar farà que la recerca estigui plena de sorpreses, pistes i descobriments.

El guardó al curt que s’aproxima més al gènere escollit ha estat per ‘SacoreTube’ de la urbanització Santa Coloma Residencial, on ha sorgit un nou canal de vídeos on line. El SacoreTube ofereix vídeos de tendències amb un haul of clothes, uns minuts de ASMR per relaxar-nos, un tutorial Parkour pels més atrevits, el youtuber Adrian Player i una super batalla de galls!

El premi a la millor història ha estat per ‘Passat, present i futur’ de Can Fornaca de Riudarenes. Una història inspirada en el Conte de Nadal de Dickens però situada en un institut on el protagonista fa impossible la vida d'un altre alumne fins que diverses aparicions l’enfronten a la realitat.

El guardó al millor guió original ha estat per ‘Carrot Killer’ de Montbarbat de Massanes. Un grup de joves troba l’amistat a través de la seva gran afició: les pastanagues. De cop, un d’ells rep una amenaça esfereïdora i junts miraran de resoldre el misteri.

El premi als millors diàlegs se l’ha endut ‘Amor de Banda’ d’Aiguaviva Park de Vidreres. Diversos grups de joves s'enfronten en el seu dia a dia per ser diferents. Uns són rappers, els altres reggatoners i per últim els freakys. De cop, però, dos joves de bandes enfrontades comencen una bona amistat, com s'ho agafaran la resta?

El premi a les millors interpretacions ha estat per ‘L’últim supervivent de Vallcanera’ de la urbanització Vallcanera de Sils. Un explorador expert s'enfronta a la fauna i flora de Vallcanera. En cada programa es posa al límit davant animals perillosos, plantes exòtiques i altres dificultats. No us perdeu les seves aventures!

I, finalment, el premi als millors efectes especials i muntatge ha estat per ‘El comienzo’ de Riuclar de Massanes. Dos militars fugen de l'exèrcit després de descobrir que un dels científics de l'àrea 51 està intentant contactar amb formes de vida extraterrestre. Un caçador els ajudarà en la seva fugida i a investigar unes estranyes llums que s'han vist per la zona. Una història terrorífica que planteja la preqüela d'una de les pel·lícules de terror més mítiques de tots els temps: Predator.

Des de l’àrea de Serveis a la Ciutadania del Consell Comarcal es mostren molt satisfets amb els resultats d’aquesta primera mostra que ha portat molts mesos de feina. 

L’acte s’ha tancat amb una foto de família de tots els participants.