Taller de caixes-niu pels ocells a l’Embassament de Susqueda

Aquest diumenge s’ha dut a terme a la presa de Susqueda, dins dels actes del cinquantè aniversari de la construcció del pantà, un taller de caixes-niu pels ocells del bosc.

L’activitat, gratuïta, ha reunit a moltes famílies. Petits i grans s’ho han passat molt bé construint-les i anant-les a penjar. Els participants han portat roba d’abrigar i calçat còmode, fent cas de les recomanacions del Grup d’Anellament de Calldetenes-Osona, una entitat que fa trenta-quatre anys que fabrica, col·loca i controla caixes-niu per la protecció i estudi dels ocells. Fins ara, han construït i penjat més de 14.500 caixes-niu pel territori.

Les caixes s’han numerat. La primera que s’ha penjat a Susqueda, aquest cap de setmana, ha estat la número 15.275. La distància entre les caixes s’ha calculat amb passos i cada caixa s’ha registrat en un llistat. L’entitat ho fa perquè quan les caixes es pengen en els arbres no tenen fulles i són fàcilment localitzables. Però quan arriba la primavera i l’estiu, les copes dels arbres s’omplen de fulles i això en dificulta la seva localització per fer-ne un seguiment i control.

L’alcaldessa de Susqueda, Eva Viñolas, també ha participat en l’activitat que han organitzat entre els Ajuntaments de Susqueda, Sant Hilari Sacalm i d’Osor, el Consorci del Ter, el Dipsalut de la Diputació de Girona i el Grup d’Anellament de Calldetenes-Osona.

D’altra banda, els participants han pogut veure la maqueta de l’embassament que s’ha instal·lat a l’inici de la presa, a la zona del mirador. La maqueta fa 50x80 centímetres i recrea la Vall de Susqueda i els detalls tècnics del procés de construcció.