Èxit rotund de la tercera edició del Globasket a Lloret

Lloret de Mar acull aquests dies la tercera edició del Globasket, l’esdeveniment més internacional que ha creat Globasket fins ara i un torneig que des de la primera edició pretén ser una experiència global i transversal al voltant del món del basquet i més enllà.

Per aquesta raó, a banda del torneig, també es fan activitats vinculades a l’esport, socials i pedagògiques amb conferències, clínics i una oferta lúdica i cultural destinada en els jugadors, tècnics i familiars.

La principal novetat d’enguany és que el torneig es divideix en dos torns: del 24 al 29 de març i del 2 al 7 d’abril.

Aquesta tercera edició aplega més de 3.100 persones entre jugadors, entrenadors i familiars, 160 equips i es disputen 550 partits. També s’ha ampliat el rang de categories d’U12 a U16 i per tant s’hi ha inscrit jugadors i jugadores nascuts entre l’any 2002 i 2007.

Els partits es complementen amb un acurat programa de ponències i clínics perquè un dels principals objectius del certamen també és la formació. Per exemple, es treballa l’impacte social del Grup MIFAS que realitza una sessió de bàsquet inclusiu on els participants poden viure en primera persona l’experiència de jugar a bàsquet en cadira de rodes o l’aplicació de tècniques i actuacions de fisioteràpia a càrrec d’estudiants de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport. També cal destacar la presència de l’ambaixador del Globasket, l’escorta del Barça Rookies, Pau Ribas, i de l’exjugadora professional durant disset temporades, Mar Rovira, qui ha abordat el paper de la dona en el món del bàsquet i ha reivindicat el bàsquet femení.

La celebració del Globasket s’emmarca dins de l’estratègia de continuar potenciant la població com un destí de turisme esportiu nacional i internacional. Actualment, el municipi ja atrau una gran quantitat d’esportistes al llarg de l’any.

El projecte Globasket de Lloret de Mar compta amb el patrocini institucional de l’Ajuntament de Lloret i de Maçanet de la Selva, la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava – Girona així com diverses firmes comercials.