La Cuina a Sils: 25 anys de gastronomia casolana

Les integrants del col·lectiu La Cuina a Sils celebren enguany el seu 25è aniversari. Conegudes en els seus inicis com les Àvies, després com a Cuineres i, actualment, com La Cuina a Sils aquest grup de dones continua treballant amb el mateix objectiu que fa 25 anys: conservar la gastronomia casolana.

Tot va començar la tardor de l'any 1992 amb una reunió destinada a recollir i preservar les receptes culinàries locals. Des de llavors aquest col·lectiu s'ha convertit en un dels més reconeguts en el món gastronomic estatal.

Durant aquests 25 anys La Cuina a Sils ha participat en més de 400 activitats gastronòmiques i fires de tot tipus, portant els seus plats a llocs com Roma, Torí o Madrid. Com no podia ser d'una altra manera el col·lectiu també ha recorregut a fons el país i la comarca de la Selva, on no és gens estrany trobar la gastronomia local de Sils en els diferents esdeveniments que tenen lloc durant tot l'any al territori. Aquesta llarga trajectòria també s'ha vist reflectida en els 12 llibres que fins ara han publicat, l'últim dels quals és La cuina dels flavonoides: receptes de la cuina tradicional per a la trempera, el cor i el cap. També han participat en nombrosos programes de televisió i ràdio i obtingut reconeixements i guardons. Ara per commemorar el seu 25è aniversari La Cuina de Sils publicarà un llibre titulat 25 anys de cuina i premsa.

Actualment, La Cuina a Sils està formada per una seixantena de dones que el proper 22 de setembre organitzarà una gran festa d'aniversari on es presentarà el llibre 25 anys de cuina i premsa i també s'obsequiarà a les cuineres que porten 10, 15 i fins 25 anys col·laborant a La Cuina a Sils.

 

 

25 Cuina a Sils