El porta a porta s'implantarà a Vilobí el proper 29 de maig

El teatre de Can Sagrera a Vilobí d'Onyar s'ha omplert de gom a gom per la xerrada informativa sobre la implantació del porta a porta al municipi. El nou model de recollida de residus entrarà en vigor el proper dia 29 de maig.

L'acte ha comptat amb la participació dels responsables comarcals de Medi Ambient, dels responsables municipals, i també de diversos tècnics de l’empresa NORA,SA, que gestiona aquest servei. Actualment reciclar és voluntari al municipi, i el sistema porta a porta només recull la fracció orgànica i la resta.
A Vilobí d’Onyar el 58’8% dels residus van a l’abocador, i es creu que amb iniciatives com el porta a porta es podria capgirar la situació.

En el servei porta a porta, setmanalment hi haurà tres dies de recollida de l’orgànica, dos dies d’envasos, un dia de paper i un dia de rebuig. El dia 29 de maig al matí es retiraran tots els contenidors del carrer excepte els de vidre. Pel que fa als disseminats, hauran de dipositar les deixalles en els recintes de contenidors construïts a tal efecte, tot utilitzant la targeta codificada de la deixalleria per accedir-hi.

Amb la implantació del porta a porta, Vilobí d'Onyar es suma a altres municipis de la comarca de la Selva que ja han introduït aquest sistema de recollida.

La campanya informativa continuarà els propers dies fins la posada en marxa del nou model de recollida amb tot un seguit d'activitats i xerrades. L'acte ha finalitzat amb un torn de preguntes on els veïns i veïnes de Vilobí han pogut aclarir dubtes.

 

presentacioportaportavilobi