Arrenquen a Blanes les jornades de divulgació científica 'Pint of science'

Per segon any consecutiu Blanes acull el festival internacional de divulgació científica 'Pint of Science'. Durant tres dies s'organitzen xerrades científiques informals i disteses a tres bars emblemàtics de la població, perquè enmig d'un ambient relaxat i gens acadèmic, es pugui descobrir i conèixer propostes científiques.

En l’edició del 'Pint of Science' 2018 participen centres de recerca, universitats i entitats de la comunitat científica. A Blanes, és el Centre d'Estudis Avançats de Blanes (CEAB) qui organitza les jornades.

La primera xerrrada ha tingut lloc al bar Mediterrani i ha anat a càrrec del nostre home del temps: en Rafael Balaguer, que sota el suggerent títol “De què fa olor la lluna?” Ha captat l'atenció del públic assistent proposant un recorregut pel nostre satèl·lit a través dels 5 sentits. Aspectes com ara com sona la lluna han deixat bocadabats als assistents.

'Pint of Science' es celebra aquest mes de maig a 21 països d'arreu d'Europa i a 57 ciutats de l'Estat Espanyol, comptant amb el suport d'un total de 730 científics. Girona és una de les ciutats on s'organitza el festival de la mà de l'Associació Astro Girona.

Avui a les vuit del vespre al Primer Casino de Blanes tindrà lloc una sessió de cites ràpides per parlar del silici, el plàstic i l’estrès ambiental on públic i investigadors es trobaran cara a cara per intercanviar coneixements. Demà dimecres el festival finalitzarà al Bar Itaca amb una sessió que parlarà sobre la història d’amor-odi entre els humans i la biosfera, plantejant la necessitat que ciència i societat estiguin unides per afrontar els reptes futurs del nostre planeta.

pintofscience