Fi de festa i entrega de premis de les Enramades d'enguany

Ahir a la nit Arbúcies va donar per finalitzada la festa més popular entre els arbuciencs i les arbucienques: les Enramades. La cloenda ha tingut lloc al Teatre de Cal Xic a causa de la previsió de mal temps. Amb una platea plena de gom a gom, la Cobla Montgrins ha estat l'encarregada d'oferir el concert de Fi de Festa.

Les primeres notícies sobre les Enramades daten del segle XVI. I no va ser fins el 1999 quan la Generalitat de Catalunya va declarar-les d’interès nacional.

Les Enramades d'enguany han estat marcades per la inestabilitat metereològica, cosa que no ha impedit que es celebressin les activitats programades. L'acte d'ahir a la nit ha servit per fer el lliurament de premis dels diferents concursos organitzats durant les Catifes i les Enramades. Els regidors infantils han estat els encarregats de lliurar els premis del 2n concurs de portada del llibret d'Enramades. Al certamen hi han participat més de 150 alumnes de les escoles Dr. Carulla i Vedruna. De la categoria de 1r i 2n de primària, el guanyador ha estat Nil Sanfeliu, de la categoria de 3r i 4t ha estat Ona Borrell i de 5è i 6è de primària, la guanyadora ha estat per segon any consecutiu Aina Castañé. A continuació s'ha fet entrega dels premis d'Enramar a carrers. El primer premi ha estat pel carrer del Sorrall, el segon pel carrer Ramon Pagès i el tercer pel carrer Major.

La regidora Maria Tayeda ha anunciat el premi al Concurs de Catifes de Flors Naturals d'Arbúcies d'enguany. La gran qualitat de les catifes ha fet que el jurat premiés 5 catifes i no 3 com cada any. Així doncs els premis s'han atorgat de la següent manera: la catifa dels jubilats que porta per títol Rutes s'ha endut el premi al treball que fa referència al perfilat i a la col·locació de la flor i els Catifactions s'han endut l'accèssit en aquesta categoria amb una catifa titulada Postals del món. Pel que fa al disseny i a l’originalitat, els amics del Segimon Folgueroles i les seves Flors sobre rodes s’han emportat un any més el premi d’aquesta categoria, però el jurat també ha premiat amb l’accèssit a la catifa de can Julià a cal Raiat Homenatge a Keith Haring. Finalment, el premi a la varietat de flor se l'han endut els veïns de la font del Bon Humor i el seus globus.

A continuació s'ha fet entrega dels premis als Racons Catifes que enguany compleixen la seva desena edició. Els premiats han estat Joan Illa, Maria Angels Pallerols i Esther Puntí, la Casa de Repós i Mireia Cerdà.

El regidor Manel Serras ha presentat els premis Jardí del Montseny, a les millors enramades de balcons: les guanyadores han estat Dolors Ferrer, Núria Masferrer i Josep Ribera.

Els últims premis han estat els del concurs de Rodolins entregats per l'Associació del Comerç d'Arbúcies. Les guanyadores han estat Berta Quintana i Marta Nogué. Ambdues han recitat les seves composicions.

Un cop finalitzada l'entrega de premis la Cobla Montgrins ha reemprés la seva actuació, que ha posat el punt i fnal a les Enramades d'enguany.

 

 

premisenramades