Riells i Viabrea inaugura un skatepark de 500 metres quadrats

Riells i Viabrea ha estrenat, aquest divendres, un Skatepark que està situat davant del Pavelló i al costat de l’antic camp de futbol.

La instal·lació esportiva neix de la demanda dels joves de la població que, fins ara, no disposaven d’un espai professional per a gaudir d’aquesta activitat.

L’acte ha començat amb una demostració dels millors trucs amb bicicleta i scooters a càrrec del rider especialista en modalitat dirtjump, Marcel Durbau, veí de la Batllòria i practicant d’esports amb bicicleta des dels 3 anys. A Durbau també l’han acompanyat un altre rider i quatre scooters.

Tot seguit, s’ha fet la inauguració de la pista que han encapçalat el regidor d'Esports, Francesc Miquel Tàpia, i Marcel Durbau que, després de dirigir unes paraules als assistents, ha tallat la cinta.

L’Skateparc ocupa una superfície de mig miler de metres quadrats i està format per una pista central de formigó i cinc mòduls que permeten en els skaters posar a prova les seves habilitats en les modalitats d’skateboarding, que es practica amb monopatí, rollers, amb patí, o l’scooter, amb monopatí amb manillar.

Els usuaris també disposen d’un panell informatiu on s’explica la normativa d’ús i es donen consells de seguretat com l’obligatorietat d’utilitzar proteccions, que els menors de dotze anys han d’anar acompanyats d’un adult, no s’hi pot fumar, no poden entrar animals, no s’hi pot menjar ni beure i tampoc accedir-hi amb motocicletes, entre altres.

Tampoc està permès fer-hi grafitis, tot i que el consistori ha anunciat que aviat convocarà un concurs per fer-ne de forma controlada.

Per l’Ajuntament el nou equipament referma el compromís del consistori amb l’esport i els joves de la població i de dotar el municipi de noves infraestructures que milloren la qualitat de vida dels ciutadans.

L’activitat s’ha tancat amb un petit refrigeri.