Nou Diploma de Postgrau en Innovació a la Indústria Alimentària a Riudellots

El Foodlab de Riudellots de la Selva, el Centre d’Innovació Gastronòmica Industrial del municipi, aquest divendres, ha acollit la presentació del nou Diploma de Postgrau en Innovació a la Indústria Alimentària de la Universitat de Girona que es posarà en marxa a partir del pròxim curs.

El projecte l’ha promogut la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Riudellots amb el suport de la Diputació de Girona i el gestionarà la Fundació de la Universitat de Girona a través de les àrees d’Innovació i Formació i el Campus Alimentació i Gastronomia de la UdG.

A la presentació hi ha participat l’alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roura, el regidor de Promoció Econòmica, Lluís Barnés, i la vicerectora de Territori i Compromís Social de la UdG, Sílvia Llach.

La creació del Postgrau en Innovació a la Indústria Alimentària neix de la voluntat de totes les parts implicades en el projecte d’obrir les portes de la Universitat al territori i al conjunt de la societat així com impulsar un perfil professional, que no existeix actualment, preparat per aportar a les empreses del sector alimentari, persones capaces de detectar oportunitats en el camp de la recerca, la innovació i el desenvolupament.

Per l’Ajuntament és una oportunitat extraordinària per convertir Riudellots en una població universitària així com pel teixit social i econòmic del municipi i de les comarques de Girona.

El diploma estarà tutoritzat per un equip de professionals de recerca i desenvolupament de diverses empreses. Les sessions es duran a terme en el mateix centre i els especialistes, nacionals i internacionals, impartiran un programa que inclourà matèries vinculades a tot el cicle de la innovació passant per la definició del producte, els processos creatius, tecnològics i legals i fins a la seva introducció en el mercat.

En el procés de definició dels continguts i de planificació del programa hi ha intervingut l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries, la Diputació de Girona i diverses empreses amb un reconegut caràcter innovador com Friselva, Galetes Trias, Costa Brava Foods, Mas Parés i Cuinats Jotri.