9a edició de la campanya gastronòmica dels fideus a la cassola

Tossa de Mar celebra aquests dies la 9a edició de la campanya gastronòmica dels fideus a la cassola de Tossa. Durant tot el mes de juny, 14 restaurants de Tossa de Mar que formen part del col·lectiu que potencia la cuina tradicional del municipi participen de la campanya gastronòmica dels fideus a la cassola.

Aquest és un plat que ha estat present des de sempre a les llars de Tossa, i que cada mestressa cuinava amb la seva pròpia recepta, seguint la tradició familiar i en funció dels productes de temporada que tenia a l'abast. Restaurants com el Bahia, un dels primers de Tossa, mantenen viva la tradició de la gastronomia local.

Cada establiment adherit a la campanya gastronòmica ofereix un plat principal de fideus a la cassola a escollir entre un mínim de dues varietats diferents, uns postres, i aigua, vi o refresc. Algunes de les opcions que s'ofereixen són, entre d'altres: fideus a la cassola amb cloïsses i escamarlans o bé amb calamar, sèpia de Tossa i escórpora.

La campanya gastronòmica dels fideus a la cassola de Tossa forma part de tot un seguit de jornades que tenen com a protagonistes els plats típics de la cuina tradicional tossenca. A les actuals campanyes del Cim i Tomba, la cuina del bacallà o la de fideus a la cassola s'està treballant per afegir-ne una de nova amb el peix blau com a protagonista.

 

fideusalacassola