Inauguració oficial dels 11 trams actius de la ruta Tourdera

Ahir a Tordera va tenir lloc la inauguració oficial dels primers 11 trams actius de la ruta Tourdera, que suposen més del 50% del recorregut.

L'acte ha comptat amb la presència de diferents autoritats. L'alcalde del municipi, Joan Carles Garcia, ha donat la benvinguda als assistents, remarcant l'impacte que pot tenir aquest projecte en l'àmbit turístic.

La ruta de la Tourdera ha reunit i posat d'acord a 18 ajuntaments en un projecte iniciat el 2010 i que contempla més de 200 quilòmetres de ruta. El Consell Comarcal de la Selva realitza la coordinació tècnica del projecte que ha implicat un gran nombre de municipis i a les diputacions de Girona i Barcelona.

Els 7 municipis restants, ja disposen dels projectes executius per a cadascun d’ells i, en un breu període de temps, es preveu iniciar el procediment de licitació de les actuacions, que previsiblement s’iniciaran aquest any 2018 i es finalitzaran el 2019. En aquest cas, els municipis són: Hostalric, Riells i Viabrea, Breda, Blanes, Arbúcies, Sant Feliu de Buixalleu i Massanes.

La ruta de la Tourdera ha de servir per donar a conèixer tot un seguit de valors associats al territori, com ara la gastronomia i el patrimoni cultural i paisatgístic de la zona.

Actualment, la ruta ja compta amb 114 quilòmetres de trams actius i plenament senyalitzats. La Tourdera està pensada per fer a peu o en bicicleta, resseguint el cursos fluvials del riu Tordera i la riera d'Arbúcies.

 

inauguraciotourdera