Fira de Sant Antoni d’Anglès

 Aquest cap de setmana Anglès ha celebrat un any més la Fira de Sant Antoni, que enguany arriba a la seva 21a edició. Va ser el 1994 quan es va recuperar aquesta festivitat, fortament arrelada entre els anglesencs i anglesenques en segles anteriors.

Sant Antoni es considera el tradicional protector dels animals útils per les feines del camp. Per tal d’obtenir la fertilitat dels animals i dels aliments, i la seva purificació es celebren un gran nombre de festes populars relacionades amb ell. En el passat va ser una festa clau en moltes poblacions, essent la festa major d’hivern o festa major petita. Actualment, el seu arrelament és un fet, tot i la desaparició dels animals de treball.

Com ja és costum el tercer cap de setmana de gener Anglès acull diferents esdeveniments per celebrar la Fira de Sant Antoni. Es combinen els actes més tradicionals, com la benedicció dels animals, amb actes més moderns, com les mostres de vehicles. Més d'un centenar de parades d'artesania, d'entitats o productes de la terra han sigut també protagonistes de la Fira de Sant Antoni d'Anglès, que com ja és habitual han tornat a omplir els carres de la població selvatana. Enguany al carrer d'Avall s'hi han tornat a ubicar parades per tal de facilitar la mobilitat dels visitants.

La variada oferta d'activitats i productes de la Fira atrau una gran afluència de public que durant aquest cap de setmana ha omplert els carrers de la població selvatana.

 

FiraSantAntoniAngles