Sant Hilari celebra la 10a edició de l'Embruix

Sant Hilari Sacalm ha celebrat aquest cap de setmana la 10a edició de l'Embruix, un projecte impulsat per l’Ajuntament del municipi en col·laboració amb un gran nombre d’entitats locals.

Una de les principals novetats d'enguany ha estat la creació d'un personatge que introdueix el públic al camí de bosc. Gràcies als dos passis que s'han realitzat prop de 1.5000 persones han assistit a l'Embruix d'enguany. La ruta boscana teatralitzada ha comptat amb tres llegendes, dues a la Font del Pic i una altra al passeig de la Font Vella. L'Embruix és possible gràcies a la col·laboració de més d'un centenar de persones organitzadores, guies i actors.

L'Embruix ha finalitzat a la Font Vella on ha tingut lloc l'aquelarre de bruixes. Enmig d'un escenari envoltat de misteri ha tingut lloc diferents espectacles de dansa on la màgia, les bruixes i els seus beuratges han creat una atmosfera de llegenda. Un dels objectius de l'Embruix és la commemoració de fets històrics com la persecució de bruixes així com la conservació i recuperació de llegendes del territori. L'Embruix ha anat creixent any rere any tant en visitants com en l'envergadura de l'espectacle. Després de 10 anys el festival es prepara per encarar canvis en el format. L'Embruix ha captivat els assistents a l'espectacle. Un impressionant desplegament audiovisual ha traslladat el públic a una època passada amb personatges de llegenda. La representació de l'aquelarre de bruixes i la seva crema han posat el punt i final a l'Embruix. La contundència de l'espectacle ha arrencat un any més els aplaudiments del públic.

 

 Embruix2018