El Pare Pelegrí 2016

Expectació a Santa Coloma de Farners per rebre un any més al pare Pelegrí. Acompanyat per 1188 fidels en el seu camí de Tossa a la capital selvatana, Carles Sallés, el pare Pelegrí d'enguany, va recórrer els 40 quilometres de distància que separen els dos municipis.

Any rere any es segueix el camí que porta a complir el Vot a Sant Sebastià, qui va alliberar la població tossenca de la pesta pels volts de l'any 1.400. Conjuntament amb les autoritats locals, comarcals i eclesiàstiques el Pare Pelegrí entrava a Santa Coloma de Farners precedit per una banda que anunciava el seu pas.

Tal i com mana la tradició la comitiva va arribar fins a la capella de Sant Sebastià on el pare Pelegrí va dirigir el rés del Rosari, que van seguir els fidels que omplien l'església de gom a gom. Finalment, el Pare Pelegrí entrava a la parròquia de Santa Coloma de Farners per a rebre les acreditacions que justifiquen que ha complert el vot.

L'endemà el repic de campana anunciava l'arribada de Carles Sallés a Tossa de Mar. Visiblement emocionat per haver complert la fita el Pare Pelegrí va iniciar el camí fins a l'església de la vila. Centenars de persones no es van voler perdre el pas de la comitiva. La gran participació en el pelegrinatge a Santa Coloma i la quantitat de gent que ahir s'aplegava als carrers de Tossa de Mar posaven de manifest la vigència d'aquesta centenària tradició.

Amb l'església plena, i després de l'ofici, en un ambient més relaxat, el públic assistent no va perdre l'ocasió de fotografiar-se al costat del Pare Pelegrí. D'aquesta manera es posava punt i final un any més al pelegrinatge centenari que enllaça Tossa amb Santa Coloma de Farners.

 

parepelegri