XXIII Marxa Popular Vilobí d’Onyar

Rècord d'inscripcions en la XXIIIa marxa popular de Vilobí d'Onyar. Un total de 2.250 inscrits han participat enguany en la tradicional caminada organitzada per la Colla de Marxaires i Amics de la Natura.

Aquesta xifra d'inscrits ha superat de llarg les previsions de l'organització que enguany esperava al voltant de 1.500 participants. Des de diferents punts de la Selva i comarques gironines han acudit un gran nombre de participants que s'han anat concentrant al pati de les escoles de Vilobí per esperar el tret de sortida de l'edició més concorreguda de la ja veterana marxa popular.

Amb el llançament d'un coet s'ha donat per encetada la marxa. Com ja és habitual els participants han pogut escollir entre dos recorreguts: un de 9 quilòmetres i un altre de 15.

El punt d'avituallament de la granja Mas Bes, a Salitja, ha sigut la primera parada que han aprofitat els participants per agafar forces i per conèixer més de prop una granja lletera. La marxa popular de Vilobí d'Onyar no és competitiva i molts aprofiten per fer una bona passejada de diumenge. L'entorn paisatgístic per on transcorre la marxa és, doncs, un dels seus principals al·licients. En aquest sentit un dels punts emblemàtics del recorregut és el paratge de l'ermita de les Fonts.

A mida que els participants feien quilòmetres s'apropaven a la cruïlla on els dos recorreguts es separen: el pavelló de Sant Delmai, on els esperava una xocolata calenta com a segon punt d'avituallament.

El tercer punt d'avituallament era només pel recorregut de 15 km a l'alçada de Can Boet. Aquells que han optat per l'opció més llarga han pogut agafar forces per encarar el tram final de la marxa. Un cop ja a Vilobí una munió de gent s'ha aplegat de nou al pati de les escoles. Al final de la llarga cua els hi esperava un obsequi i esmorzar. L'aspecte de la pista al final de la jornada ha rebel·lat el gran èxit de participació d'enguany.

 

marxapopularvilobi