El subdelegat del Govern espanyol a Girona visita el Castell de Montsoriu

Aquest divendres el subdelegat del govern espanyol a comarques gironines, Albert Bramon, ha visitat el castell de Montsoriu. Bramon ha conegut de primera mà les excavacions que estan duent a terme els participants del 26è camp de treball internacional que s'organitza al castell de Montsoriu.

Durant tots aquests anys centenars de joves de tot el món han treballat per a la recuperació de Montsoriu, coordinats pels arqueòlegs del Museu Etnològic del Montseny. Durant la visita al castell, Bramon ha estat acompanyat pel president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, la presidenta del Patronat del Castell de Montsoriu, Raquel Reyner, l'alcalde de Sant Feliu de Buixalleu, Josep Roquet i la regidora d'Arbúcies Maria Àngels Soler.

El subdelegat del govern espanyol ha conegut les instal·lacions de l'edifici de serveis i també ha realitzat una visita guiada per tot el conjunt monumental.

El castell de Montsoriu és considerat el castell gòtic més important de Catalunya i un dels atractius turístics més destacats de la comarca de la Selva. A la dècada dels 90, amb la constitució del Patronat per a la Restauració del Castell de Montsoriu, es van iniciar els treballs de recuperació que van permetre el progressiu redescobriment del castell, que ha recuperat bona part de la fesomia original. L'última actuació s'ha portat a terme al mur oest del castell. La restauració del conjunt monumental ha contribuït a que s'incrementi any rere any el nombre de visitants al castell de Montsoriu des de l'obertura del recinte al públic l'any 2011.

 

 visitasubdelegatespanyolmontsoriu

  Imatge