Ple ordinari de Breda

Unanimitat per part de totes les forces polítiques del consistori al considerar Felip VI persona non grata a Breda. La moció presentada per Esquerra Republicana preveu que l'Ajuntament no participi en cap acció que impliqui un reconeixement a la figura del rei o de la monarquia.

El contingut de la moció i els acords adoptats es comunicaran a la Casa Reial. El ple argumenta la decisió perquè considera que en tant que cap del Regne d'Espanya el rei representa la màxima figura institucional d'un estat que impedeix el lliure exercici del dret a decidir del poble de Catalunya.

Segons els republicans, Felip VI ha adoptat una postura ‘no neutral’ envers el procés polític que viu Catalunya i ho comparen amb d’altres monarquies com la britànica, que sostenen que sí va mantenir una ‘neutralitat institucional’ respecte el conflicte entre Escòcia i el Regne Unit. Qualifiquen també de “falta de respecte institucional” que Felip VI es negués a rebre la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, perquè li comuniqués el nomenament del nou president de la Generalitat.

Breda ja va aprovar el mandat passat una moció que declarava el municipi antimonàrquic però, llavors, no va comptar amb el suport de tots els grups.Altres punts del ple aprovats per unanimitat van ser la moció presentada per la CUP per fer un manteniment dels parcs i jardins del municipi de Breda en què no sigui necessària la utilització d'herbicides tòxics com el glifosat, considerat per la OMS un herbicida cancerigen. La moció contempla un període de quatre mesos perquè l'Ajuntament implementi altres tècniques de lluita biològica respectuoses amb el medi ambient i les persones. I per tancar el ple el grup Tots per Breda va presentar una moció que demanava restituir el tercer metge de família al CAP de Breda, ja que la plaça vacant per jubilació fa més d'un mes que no s'ha ocupat. Els diferents grups polítics van pactar fer pinya per pressionar al Departament de Salut per tal de recuperar aquest servei.

 

 plebreda