Gran èxit de participació a la Festa Major de Caldes 2018

Caldes de Malavella ha viscut sis intensos dies de Festa Major. Del 2 al 7 d'agost s'han succeït un gran nombre d'activitats per a tots els públics.

Una de les més multitudinàries ha estat el Gran Sopar Popular de Festa Major que ha tingut lloc el dijous i on s'han aplegat 500 persones per gaudir del tret de sortida de les activitats de Festa Major. Durant la vetllada l'hereu i la pubilla sortints han presentat els 13 nous candidats a ocupar el seu lloc. Set han estat els nois que han optat a esdevenir Hereu de Caldes de Malavella i sis noies a Pubilla. Una de les proves que han hagut de realitzar s'ha produït al final de sopar, quan han repartit les postres entre els convidats imitant el so d'animals que prèviament havien escollit en l'entrevista per convertir-se en hereu i pubilla. El sopar, com no podia ser d'una altra manera, ha finalitzat amb un brindis conjunt per celebrar l'inici de la Festa Major. Com ha novetat enguany l'actuació musical ha anat a càrrec de la Salseta de Poble Sec que ha fet sortir a la pista de ball als assistents al sopar.

Divendres després del tradicional repicament de campanes de l'església de Caldes de Malavella s'ha donat inici al cercavila a càrrec de la Colla Gegantera i els Grallers Escaldats. Precisament, enguany ha estat la Colla l'encarregada de fer el pregó de Festa Major. Un cop la comitiva ha arribat a la plaça U d'Octubre, Salvador Balliu, alcalde de Caldes de Malavella, ha pronunciat unes paraules per donar pas a la lectura del pregó per part de Fina Felip, presidenta de la Colla Gegantera de Caldes. El pregó ha estat un homenatge a la parella de gegants romans, en Claudi Calderí i l'Emília Quirina que enguany han complert 30 anys.

Després del pregó en Claudi Calderí i l'Emília Quirina han estat obsequiats amb un pastís d'aniversari. Per acabar de celebrar-ho la Colla Gegantera a ballat la popular polca de la Malavella. La fal·lera gegantera es viu amb passió a Caldes tal i com ho posa de manifest les vuitanta cinc persones que formen part de la Colla. Després del pregó ha tingut lloc a la plaça de l'església la Megatraca inaugural de Festa Major que ha retronat amb força per tots els racons de Caldes.

Divendres també ha tingut lloc la cantada d'havaneres al Parc de la Font de la Vaca a càrrec del grup Terra endins. La formació compta amb una trajectòria musical de quaranta quatre anys. Els gironins han desplegat un repertori farcit de cançons ben conegudes d'aquest gènere tan popular.

Dissabte a la terrassa del Casino Municipal els més petits han pogut gaudir de diversos tallers infantils on han pogut realitzar diversos ornaments com ara pedres pintades o mocadors de Festa Major. Tot seguit ha tingut lloc el 9è Bati-Aigua que ha aplegat a un gran nombre de participants. Les altes temperatures viscudes durant el cap de setmana han servit per agafar amb més ganes i forces l'activitat, que ha permès una treva en plena onada de calor.

A la tarda la Colla Gegantera i els Grallers Escaldats han realitzat un cercavila que ha sortit de la plaça U d'octubre. Durant el trajecte la comitiva gegantera ha realitzat diverses aturades tot ballant la polca de la Malavella. La cercavila ha finalitzat a la Plaça Mestre Mas i Ros on s'ha rendit homenatge a l'extresorer de la Colla Gegantera, Jaume Turró. En agraïment a la seva tasca els membres de la Colla han creat el Vals d'en Jaume, que han tocat i ballat per primera vegada en presència de l'homenatjat.

Al recinte firal ha tingut lloc la 9a Pentatló Mundial de Caldes de Malavella. Divuit participants repartits en quatre equips han realitzat diferents proves inspirades en l'obres que s'estan duent a terme a Caldes de Malavella.

Diumenge a l'Avinguda de Sant Maurici el Super Tobogan Aquàtic de setanta cinc metres de llargada ha fet les delícies de petits i grans, que s'han pogut refrescar tant si s'han llançat pel tobogan com si han fet cua tot esperant el seu torn.

També ha la tarda ha tingut lloc una audició de sardanes a la plaça de l'església a càrrec de la Cobla Flama de Farners. A la nit, la plaça de Sant Esteve s'ha omplert de gent que ha assistit al Concert de Festa Major a càrrec de les Corals Infantil, Juvenil i Cantaires de Caldes dirigida per l'Assumpta Fontanals. El concert ha estat dedicat a Simó Bach i ha estat farcit de temes populars.

A l'Envelat La Loca Histeria amb el seu estil inconfusible ha estat un dels protagonistes del Ball de Gala.

Dilluns al Parc de la Font de la Vaca ha tingut lloc la Festa Holi. Una novetat d'enguany que ha superat totes les expectatives i ha estat un èxit de participació. Enguany la Festa Major de Caldes ha destacat per la diversitat d'activitats programades i la gran participació de públic en totes elles.

Dilluns a la tarda un Envelat ple de gom a gom ha acollit l'actuació de l'Orquestra Maravella que ha ofert un repertori farcit de temes populars. Ja a la nit, ha tingut lloc també a l'Envelat el Karaoke, una novetat d'enguany. Mica en mica, el públic s'ha animat a participar en aquesta nova activitat. Fins i tot, en Miquel Farré,el nou hereu i la Mar Carbó, la nova pubilla de Caldes han pujat a dalt de l'escenari. Les activitats de la Festa Major de Caldes 2018 han deixat molt bones vibracions en els seus participants.

Ja dimarts, l´últim dia de Festa Major, en Jordi Bofill ha amenitzat el Ball-Vermut que ha tingut lloc a l'Envelat. A la tarda, ha estat el torn de l'Orquestra La Principal de la Bisbal amb el seu espectacle Serenata.cat. Caldes ha posat punt i final a la Festa Major d'enguany, que serà recordada pel gran nombre d'activitats programades i l'èxit de participació en cada una d'elles.

 

 

 

festamajorcaldes2018

  Imatge