Osor realitza millores al cementiri i a l'escola municipal

Osor ha engegat aquest estiu un seguit d'obres en diferents equipaments municipals. Un d'ells és el cementiri on s'estan portant a terme tot un conjunt de reformes i adequacions. Amb un pressupost de 72.000 euros està previst canviar tots els teulats i incorporar-hi desguassos per evitar que la pluja malmeti els nínxols.

També es repicaran i pintaran les parets i es construirà un petit magatzem a l'entrada del cementiri. Una altra actuació a l'equipament serà la de condicionar el paviment i enjardinat del recinte. L'Ajuntament d'Osor ha adquirit el terreny annexe al cementiri, cosa que permetrà en una segona fase de les obres de millora la construcció d'un aparcament i la creació d'un accés per a minusvàlids al cementiri. Està previst que les obres finalitzin a mitjans setembre.

Una altra equipament municipal que aquest estiu es troba en reformes és l'escola municipal d'Osor. Gràcies a una subvenció de 30.000 euros de la Diputació de Girona és canviaran els finestrals de davant. Aprofitant l'aturada d'activitat durant els mesos d'estiu s'ha decidit tirar endavant la millora, que està previst que finalitzi aquest mes d'agost. Una altra de les accions previstes a l'escola és el canvi de l'actual caldera de gasoil per una altra de biomassa, amb la voluntat de convertir l'escola d'Osor en una escola verda. A l'equipament però també s'hi preveuen dur a terme altres reformes.

A banda de les millores al cementiri i a l'escola municipal una altre edifici emblemàtic d'Osor està en obres. Es tracta de la Torre dels Recs. La restauració d'aquesta construcció que data del segle XV forma part del Pla de Monuments de la Diputació de Girona i compta amb un pressupost de 22.000 euros. De les 4 fases de què consta l'actuació ja n'hi ha dues de finalitzades consistents en l'adequació de la part superior de la Torre. Està previst tenir enllestides les obres per la propera Fira del Senglar, a començaments d'abril del 2019, i que els visitants ja puguin gaudir de les vistes des del cim de la Torre dels Recs.

 

 

obresosor

  Imatge