Jornada per la Pau a Santa Coloma de Farners

Amb motiu del Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP) que commemora l'aniversari de la mort de Mahatmma Gandhi, Farners Solidari, en col·laboració amb l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners va organitzar una jornada festiva el passat dissabte.

El motiu celebrar la Trobada per la Pau i la Convivència. Les activitats es van desenvolupar en diferents espais. Els més menuts van poder pintar i dibuixar a l'aire lliure a la plaça de la pau. Simultàniament, al carrer Pare Lluís Rodés nens i nenes dels diferents centre educatius de Santa Coloma van realitzar un mural per commemorar la jornada. Des de Farners Solidari es posava en relleu els objectius ha assolir a través de jornades com les de dissabte.

Farners Solidari va néixer el passat mes de setembre del 2015 en resposta a la crisi dels refugiats. Es tracta d'una comissió sectorial formada per un representant de cada grup municipal i per diferents entitats com Creu Roja i Caritas. Pel que fa a les activitats destinades als adults el Cercle Jove va acollir un taller sota el títol “Quins valors comparteixo amb els meus veïns”, que va permetre interactuar les diferents comunitats que viuen a Santa Coloma de Farners. Detectant valors compartits i problemàtiques a resoldre. En acabat, va ser el torn del berenar intercultural en què es van poder provar especialitats de diferents països amb una gran afluència de públic. Els productes preparats per membres de les diferents comunitats residents a Santa Coloma van posar de relleu una gran varietat i riquesa gastronòmica. Per acabar la jornada es va celebrar un concert a l'auditori que va comptar amb les actuacions del grup coral La Nostra Llar de Santa Coloma i El Cor Àkan de Girona.

jornadaperlapaustacoloma